4. Kokkaus ja leivonta
Taso: B

Piimäkakku

Piimäkakku

Piimäkakku on mehevää ja hyvää! Kerhoajan puiteissa piimäkakkua ei ehdi tehdä, mutta 4H:n Ruokakouluissa ja kotona riittää aikaa tämän herkullisen kakun valmistamiseen. 

Tee näin

Piimäkakku 

  • 3 munaa
  • 3 dl sokeria
  • 175 g sulatettua voita
  • 2,5 dl piimää
  • 4,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 2 tl kardemummaa              
  • 2 tl kanelia
  1. Vaahdota kevyesti munat ja sokeri.
  2. Lisää seokseen piimä ja sulatettu voi.
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään.
  4. Lisää kuivat ainekset piimäseoksen sekaan.
  5. Paista uunissa noin tunti 175 asteessa.

Tarjoile kakkua vaikka jäätelön kanssa!

Pohdittavaksi

Keksisitkö piimäkakulle uuden, houkuttelevamman nimen?