3. Eläimet
Taso: B

Tutustutaan muihin eläimiin

Tutustutaan muihin eläimiin

Kotonasi tai naapurissasi on ehkä muitakin eläimiä kuin koira. Yleensä koirat tulevat toimeen muiden eläinten kanssa. Kissa saattaa suhtautua aluksi koiranpentuun torjuvasti, vaikka pentu haluaisi vain leikkiä. Siksi on tärkeää tutustuttaa koira toisiin eläimiin vähitellen. Muista aloittaa tutustuttaminen rauhallisten ja ystävällisten eläinten kanssa. Huolehdi, että koira on rokotettu ennen kun viet sen toisten koirien seuraan.

Koska koira ei osaa puhua, se kommunikoi erilaisilla ilmeillä ja eleillä. Oletko koskaan seurannut, kuinka paljon koira sanoo pelkillä ilmeillään ja eleillään? Miten se ilmaisee esimerkiksi ilonsa tai alistumisensa? Vähäisetkin muutokset korvien, hännän, suun, niskakarvojen ja kasvojen ilmeissä sekä vartalon asennossa kertovat paljon koiran mielialasta.

Tarvikkeet

Tee näin

  1. Tutustuta koiraa muihin lemmikkieläimiin. Jos kotonasi ei ole muita lemmikkieläimiä, vie koira naapuriin tai koirapuistoon tutustumaan muihin koiriin.
  2. Muista aina varovaisuus. Kysy aina ensin koiran omistajalta, voitko tuoda koirasi tutustumaan. Toisen koiran omistajan täytyy olla aina paikalla.

Pohdittavaksi

Miten tutustutit koirasi muihin eläimiin? Keksitkö muita tapoja tutustuttaa eläimet toisiinsa?

Miten koirasi käyttäytyi kohdatessaan toisen eläimen?

Millainen oma koirasi on luonteeltaan?