3. Eläimet
Taso: B

Koiramainen muistipeli

Koiramainen muistipeli

Tässä tehtävässä opettelet uusia koirarotuja muistipelin avulla. Tehtävänäsi on valmistaa koira-aiheiset muistipelikortit. Voitte sopia, että kaikki valmistavat esimerkiksi kahdet eri rotukortit ja sitten pelata peliä yhdessä. Jokainen voi myös valmistavaa itselleen oman muistipelin, peliä varten tarvitaan ainakin 10 paria kortteja.

Koiran omistajana olo vaatii aikaa ja vastuuta. Eri rodut vaativat eri asioita, sen takia on tärkeää miettiä eri rotujen piirteitä. Suomessa on 320 hyväksyttyä rotua. Koirarotua valitessa kannattaa aina miettiä minkälainen koira sopisi perheeseemme? www.hankikoira.fi sivustolta tai Suomen kennelliiton sivuilta löydät esittelyt noin 200 erilaisesta rodusta.

 

Tee näin

 1. Tutustu ainakin kahteen eri koirarotuun netissä tai koirakirjasta.
 2. Leikkaa kartongista 5 x 5 cm kokoisia palasia.
 3. Jätä pelikorttien kääntöpuoli tyhjäksi ja kirjoita etupuolelle jokin koirarotu. Kirjoita kahdelle kortille sama koirarodun nimi. Voit käyttää korteissa suosikkirotujasi ja tekstin lisäksi voit piirtää kuvat koiraroduista. Ota tarvittaessa mallia koirakirjasta tai netistä.
 4. Pelatkaa muistipeliä yhdessä. Pelin kuluessa voitte kertoa toisiltanne, millaisia nämä koirarodut ovat. Jokainen kertoo parin saatuaan rodusta jotakin: värin, luonteen tai muuta sellaista.

Peliohje:

 • Muistipelissä tarvitset vähintään yhden pelikaverin.

 • Sekoita pelikortit.

 • Jaa kortit pöydälle riveihin tekstipuoli alaspäin.

 • Kumpikin kääntää vuorollaan kaksi korttia pöydältä.

 • Jos korteissa ei lue saman koirarodun nimeä, molemmat kortit laitetaan takaisin samoille paikoille ja nostovuoro vaihtuu.

 • Jos korteissa on saman koirarodun nimi, pelaaja saa korttiparin itselleen ja uuden kääntövuoron.

 • Pelin voittaja on se, jolla on enemmän korttipareja.

Pohdittavaksi

Mikä on suosikki koirarotusi, miksi?