4. Kokkaus ja leivonta
Taso: B

Työskentele tehokkaasti

Työskentele tehokkaasti

Levykakkupohja on oivallinen valinta isompien leivosmäärien valmistamiseen. Pohjia voi paistaa valmiiksi etukäteen ja viimeistelyn hoitaa sarjatyönä, eli työvaihe kerrallaan. Jokaisen työvaiheen jälkeen on hyvä siistiä myös työpiste, niin loppusiivous ja tiskaaminen sujuvat mukavammin.

Tee näin

Kerrosleivos (12-16 palaa)

  • 4 munaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta

Täyte, kuorrutus ja koristelu:

  • 1-2 dl vadelmamarmeladia
  • 2 dl kuohukermaa
  • 400 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 dl tomusokeria
  • 1 appelsiinin kuoret raastettuna
  • 1 appelsiinin mehu (ja vähän vettä)
  • tuoreita vadelmia, pieniä vaahtokarkkeja, mantelirouhetta
  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  2. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon pienissä erissä varovasti sekoittaen.
  3. Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja paista keskitasolla noin 8-10 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä ja leikkaa se kahteen osaan. Irrota leivinpaperi varovasti.
  4. Valmista täyte. Vatkaa kerma, tuorejuusto ja tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja mausta raastetulla appelsiinin kuorella.
  5. Kostuta pohjapala kevyesti appelsiinimehulla ja sivele vadelmamarmeladi pohjan päälle. Lusikoi puolet tuorejuustotäytteestä marmeladin päälle. Aseta toinen levy kanneksi ja kostuta appelsiinimehulla. Kääri täytetty kakku napakasti tuorekelmuun ja laita siihen kevyt paino päälle, jotta kostutus ja täyte imeytyvät kakkuun. Pidä kakkua painon alla vähintään puoli tuntia.
  6. Ota kakku pois painon alta ja leikkaa se 12-16 suorakulmion muotoiseen palaan.
  7. Laita loppu tuorejuustotäyte pursotinpussiin ja koristele leivokset pienillä pursotuksilla. Viimeistele koristelu pienillä vaahtokarkeilla, mantelirouheella ja tuoreilla vadelmilla.

Pohdittavaksi

Osaatko pienentää tai suurentaa reseptiä? Miten se tapahtuu?