4. Kokkaus ja leivonta
Taso: B

Valmiit muotit avuksi

Valmiit muotit avuksi

Valmiilla muotilla saat leivoksista helposti tasakokoisia ja saman näköisiä. Muottina voit käyttää vaikka muffinivuokaa, kuten tässä tehtävässä.

Tee näin

Suklaaleivos (12 kpl)

  • 2 ½ dl sokeria
  • 2 kanamunaa
  • 1 dl margariinia tai voita sulatettuna
  • 1 dl maitoa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 dl (150g) hasselpähkinä-suklaatahnaa (Nutella)

Kuorrutus ja koristelu: 1 dl  kuohukermaa, 200 g tummaa suklaata paloina, 200 g tuorejuustoa, nonparelleja

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sulatettu rasva ja maito.
  3. Yhdistä kuivat aineet ja lisää siivilän läpi kulhoon. Sekoita taikina tasaiseksi ja lusikoi napakoihin muffinivuokiin tai voideltuun muffinipeltiin.
  4. Laita Nutella pursotinpussiin, leikkaa pussin pää poikki ja pursota pieni määrä jokaisen muffinin sisälle. Koita tähdätä keskelle taikinaa. 
  5. Paista muffineita uunin keskiosassa noin 20 minuuttia. Jäähdytä. Irrota muffinit vuoista varovasti ja käännä ne ylösalaisin. Leikkaa tarvittaessa pieni pala pois, jotta muffinit pysyvät suorassa.
  6. Valmista kuorrutus. Kiehauta kerma kattilassa. Lisää paloiteltu suklaa ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Anna jäähtyä hiukan. Kaada seos tuorejuuston joukkoon samalla vatkaten. Pursota tai lusikoi kuorrutus jäähtyneiden muffinien pinnalle ja viimeistele pinta nonparelleilla

Pohdittavaksi

Mitä muita muotteja voit hyödyntää leivoksien teossa?