5. Käsityö ja teknologia
Taso: B

Inspiraatiota kierrätysaskarteluun

Inspiraatiota kierrätysaskarteluun

Maailma on jo pullollaan kekseliäitä tuotteita. Sellaisenaan toisen ideaa ei saa eikä kannatakaan kopioida, mutta niistä voi olla hyötyä omien tuotteiden kehittelyssä. Tässä tehtävässä tutustutaan kierrätysmateriaaleista valmistettuihin käsitöihin. Voit toteuttaa tehtävän joko itsekseni tai koko kerhoporukalla – molemmille on vaihtoehtoiset toteutustavat. 

Tee näin

  1. Lähde myyjäisiin, messuille tai lahjatavaraliikkeeseen tutustumaan, millaisia kierrätysmateriaaleista valmistettuja tuotteita siellä on myynnissä.
  2. Tee mielenkiintoisimmista tuotteista muistiinpanoja ja kirjoita ylös esimerkiksi, mistä materiaalista esine on valmistettu ja miten ja kuinka paljon se maksaa. Voit myös piirtää muistiinpanoihisi kuvia.
  3. Valitse kotona mielestäsi mielenkiintoisin tuote.

TAI

  1. Järjestäkää kerhossa omat käsityömessut! Jokainen tuo kotoaan esineen, joka on valmistettu kierrätysmateriaaleista. Vaihtoehtoisesti esineestä voi ottaa myös valokuvan. Kannattaa valita omasta mielestä mahdollisimman kekseliäs tuote.
  2. Esitelkää esineet toisillenne. Kertokaa esimerkiksi, mistä materiaalista esine on valmistettu ja miten, mistä se on hankittu ja kuinka paljon se voisi maksaa.
  3. Valitkaa yhdessä kolme mielestänne kekseliäintä tuotetta.

Pohdittavaksi

Minkälainen käsintehty tuote käy mielestäsi hyvin kaupaksi?