4. Kokkaus ja leivonta
Taso: B

Venäläiset rahkaletut eli syrnikit

Venäläiset rahkaletut eli syrnikit

Venäläinen ruokakulttuuri on kehittynyt vuosisatojen kuluessa tavallisen kansan ja palatsien keittiöissä. Keittiön perustana on venäläisten talonpoikien yksinkertainen ruoka, joka koostui kalasta, marjoista ja viljasta. Tämän päivän tuttuja ruokia ovat esimerkiksi lihavartaat eli saslikit, pelmenit, borssikeitto, stroganoff ja blinit. Tässä tehtävässä valmistat rahkalla maustetut makeat letut eli syrnikit.

Tee näin

Syrnikit (16 kpl)

  • 1 prk (250 g) maitorahkaa
  • ½ dl kylmää vettä
  • 3 kananmunaa
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl sokeria
  • ½ tl suolaa
  • voisulaa paistamiseen

Tarjoiluun:

  • kermavaahtoa
  • hilloa
  • (tuoreita marjoja)
  1. Sekoita taikinan ainekset keskenään ja anna turvota noin 15 minuuttia.
  2. Kuumenna ohukaispannu liedellä ja voitele pannun syvennykset voisulalla. Käytä apuna pullasutia. Ole tarkkana lämpötilan kanssa, sillä rahkaletut palavat helposti.
  3. Annostele taikina ohukaispannun syvennyksiin ja paista kullanruskeiksi molemmin puolin. Kasaa valmiit letut lautaselle odottamaan.   
  4. Tarjoa syrnikit hillon ja kermavaahdon kera.

Pohdittavaksi

Tiedätkö mikä on samovaari?