4. Kokkaus ja leivonta
Taso: B

Afganistanilainen kasvispata eli qorma-e-zardak

Afganistanilainen kasvispata eli qorma-e-zardak
Afganistanilainen kasvispata eli qorma-e-zardak

Afganistanilaiset ovat ahkeria maanviljelijöitä. Maassa viljellään viljaa, vihanneksia, hedelmiä, riisiä ja pähkinöitä. Afganistanilainen ruoka on sekoitus maata ympäröivistä alueista ja intialaisesta kulttuurista on vaikutteita etenkin mausteiden käytössä. Afganistanilaiset pitävät ruoasta, joka ei ole liian mausteista tai tulista.

Tee näin

Qorma-e-zardak (4-6 annosta)

  • 1 iso sipuli
  • 1 valkosipulin kynsi
  • ½ punainen chili
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 2 tl inkivääritahnaa
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 tl juustokuminaa eli jeeraa
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 3 isoa porkkanaa
  • 1 prk (250g) kypsiä kikherneitä
  • 2 tomaattia
  • 2 dl vettä
  • ½-1 tl suolaa

Lisäkkeeksi:

  • keitettyä riisiä ja maustamatonta jugurttia
  1. Kuori sipulit ja porkkanat. Hienonna sipulit ja leikkaa porkkana ohuiksi lanteiksi.
  2. Hienonna chili ja leikkaa tomaatti isoiksi kuutioiksi. Laita kikherneet valumaan.
  3. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulia ja chiliä hetki öljyssä.
  4. Lisää mausteet sekä tomaattipyree ja jatka kuullottamista vielä hetki.
  5. Lisää porkkanat, valutetut kikherneet, tomaattikuutiot ja vesi. Hauduta pataa miedolla lämmöllä kannella peitettynä noin 35-45 minuuttia välillä sekoittaen. Jos liemi jää vetiseksi, voit murskata kikherneitä hiukan.
  6. Tarjoile keitetyn riisin ja maustamattoman jugurtin kera.

Pohdittavaksi

Tiedätkö, missä Afganistan sijaitsee?

Palautukset (0 kpl)

Tässä tehtävässä ei ole vielä palautuksia

Tekijän nimi: Päiväys:

Olen saanut suullista palautetta:

Ohjaajan palaute: