4. Kokkaus ja leivonta
Taso: B

Syyrialaiset lihapullat

Syyrialaiset lihapullat
Syyrialaiset lihapullat

Syyrian ja koko Lähi-Idän ruokakulttuuri ovat saaneet vahvoja vaikutteita Välimeren alueelta. Ruokavalio suosii papuja, herneitä, kasviksia sekä jogurttia ja tuoreita yrttejä kuten minttua ja persiljaa. Liharuokina tarjoillaan yleensä lammasta tai kanaa. Ruokajuomina Lähi-idässä tarjoillaan paljon vastapuristettuja mehuja, vettä, teetä, sekä arabialaista kahvia.

Tee näin

Syyrialaiset lihapullat (n.12 kpl)

  • 300 g karitsan jauhelihaa (tai naudan jauhelihaa)
  • ½ tl juustokuminaa eli jeeraa
  • ½ tl jauhettua kanelia
  • ½ tl garam masalaa
  • ½ tl suolaa

Hummus:

  • 1 tlk (250g) keitettyjä kikherneitä
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 2 tl tahinia eli seesamitahnaa
  • ½ dl oliiviöljyä
  • ½ dl kylmää vettä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 tl paprikajauhetta
  • ½ -1 tl suolaa
  1. Valuta kikherneet. Kuori ja hienonna valkosipulin kynsi.
  2. Laita nesteet litran mittaan tai sauvasekoittimen kulhoon. Lisää loput ainekset ja soseuta massa tasaiseksi. Anna maustua jääkaapissa, kunnes lihapullat ovat valmiit. 
  3. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  4. Sekoita mausteet jauhelihan joukkoon huolellisesti. Muotoile massa pieniksi palloiksi uunipellille leivinpaperin päälle.
  5. Paista lihapullia noin 15 minuuttia ja tarjoile lämpiminä hummuksen kera.

Pohdittavaksi

Tiedätkö, millaista syötävää meze tarkoittaa?

Palautukset (0 kpl)

Tässä tehtävässä ei ole vielä palautuksia

Tekijän nimi: Päiväys:

Olen saanut suullista palautetta:

Ohjaajan palaute: