4. Kokkaus ja leivonta
Taso: A

Mannapuuroa mansikkajärvessä

Mannapuuroa mansikkajärvessä

Olet varmasti nähnyt kotikeittiössäsi monenlaisia mittoja. Siellä on litran ja desilitran mittoja, ruokalusikoita, teelusikoita ja maustemittoja. Tässä tehtävässä harjoittelet mittojen käyttöä. Lisäksi valmistat mannapuuroa ja mansikkakeittoa. Puuro antaa puhtia aamulla ja sopii hyvin myös muille aterioille. Puurot ovat edullista perusruokaa. Mikä on sinun suosikkipuurosi?

Tee näin

MANNAPUURO (4:lle)

  • 1 l maitoa
  • 1 dl mannasuurimoita
  • 1/2 tl suolaa

Työvälineet: teflonkattila, puuhaarukka, litran mitta, desilitran mitta, teelusikka, kauha

Tee näin:

  1. Mittaa maito teflonkattilaan ja kuumenna se kiehuvaksi.
  2. Ripottele mannasuurimot kiehuvaan maitoon ja sekoita koko ajan.
  3. Anna puuron hautua pienellä lämmöllä noin 10–15 minuuttia. Sekoita välillä.
  4. Lisää lopuksi suola ja sekoita hyvin.

MANSIKKAKEITTO (4:lle)

  • 1 l laimennettua marjamehua
  • n. 1 dl sokeria
  • 3 rkl perunajauhoja
  • 1 l mansikoita (tuoreita tai pakastemansikoita)

Työvälineet: kattila, puuhaarukka, litran mitta, desilitran mitta, ruokalusikka, juomalasi, lasikulho, tarjoilukauha

Tee näin:

  1. Mittaa laimennettu mehu, sokeri ja perunajauhot kattilaan. Sekoita. Maista, että liemi on sopivan makeaa.
  2. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes keitto kuplii muutaman kerran.
  3. Huuhdo lasikulho lämpimällä vedellä ja laita puhdistetut mansikat sen pohjalle. Kaada kuuma keitto päälle. Ripottele pinnalle sokeria.
  4. Tarjoa mansikkakeitto mannapuuron kanssa.

Pohdittavaksi

  1. Mikä on suosikkipuurosi?
  2. Mitä aineita siihen tarvitaan?
  3. Puuroja kannattaa valmistaa ja syödä. Keksi kolme syytä miksi.