4. Kokkaus ja leivonta
Taso: B

Suklaan sulatus

Suklaan sulatus
Onko suklaa suuri herkkusi? Se tekee kaikesta vähän parempaa, eikö? Karamelleja tehdessä ja leivonnassa tarvitaan usein sulatettua suklaata. Suklaata voi sulattaa mikrossa tai vesihauteessa. Sulattaminen on tarkkaa hommaa. Suklaaseen ei saa päästä pisaraakaan vettä.

Tee näin

Näin sulatat suklaan mikrossa:

  1. Paloittele suklaa lautaselle.
  2. Laita lautanen mikroon puoleksi minuutiksi täydelle teholle.
  3. Ota lautanen pannulapun tai uunikintaan avulla pois mikrosta, ja sekoita lusikalla suklaapaloja.
  4. Tee sama uudelleen, kunnes melkein koko suklaa on sulanut. Sekoita lusikalla suklaata, kunnes palat ovat kokonaan sulaneet.

Näin sulatat suklaan vesihauteessa:

  1. Tarvitset kaksi kattilaa, joista toinen on pienempi. Laita isompaan kattilaan vettä puolilleen ja laita se levylle lämpiämään.
  2. Paloittele suklaa pienempään kattilaan.
  3. Kun vesi kiehuu isommassa kattilassa, sammuta levy ja nosta pienempi kattila isomman sisäään veden päälle.
  4. Sekoita lusikalla tai pienellä kauhalla kunnes suklaa sulaa.

Käytä sulatettua suklaata esimerkiksi Appelsiinisydämissä tai Kakadukarkeissa.

Pohdittavaksi

Kumpi tapa oli sinusta helpompi, mikrossa vai vesihauteessa sulattaminen? Kumpi kävi nopeammin? Vertaile tapoja. Onnistuiko sulattaminen kummallakin tavalla? Mikä suklaan sulattamisessa voi mennä pieleen?

Mitä teit sulatetulla suklaalla? Mieti mitä muuta voisit sillä tehdä? Mitä voisit käyttää itse tehtyjen suklaakarkkien muottina?