4. Kokkaus ja leivonta
Taso: A

Kepakkokekkerit

Kepakkokekkerit

Jauheliha on kaikille tuttu raaka-aine. Sitä on helppo muunnella lisäämällä joukkoon sieniä, juureksia, kasviksia, luumuja, juustoraastetta tai erilaisia mausteita. Kepakkokekkereissä jauhelihataikina maustetaan sipulikeittoaineksilla. Hauskoja kekkereitä!

Tee näin

KEPAKOT (4:lle)

  • 500 g jauhelihaa
  • 1 pss ranskalaista sipulikeittoa
  • 1/2 prk kermaviiliä
  • 1 kananmuna
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1/2 tl mustapippuria

Työvälineet: 2 kulhoa, puuhaarukka, pieni leikkuuveitsi, leikkuulauta, teelusikka, puisia varrastikkuja, uunipelti, leivinpaperia, tarjoiluvati, pannulaput

Tee näin:

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  2. Laita varrastikut kulhoon lämpimään veteen. Kun ne kastuvat, ne eivät pala niin helposti uunissa.
  3. Sekoita kulhossa jauheliha, sipulikeittoainekset, kermaviili ja kananmuna.
  4. Kuori valkosipulin kynsi. Viipaloi se pieniksi paloiksi ja lisää seokseen.
  5. Mausta mustapippurilla.
  6. Kostuta leikkuulauta vedellä ja muotoile sen päällä taikinasta noin 10 cm pitkiä kepakoita.
  7. Työnnä varrastikku kepakon läpi pituussuunnassa.
  8. Nostele kepakot uunipellille ja paista noin 20 minuuttia uunin keskitasossa. Ota kepakot pois uunista. Muista käyttää patalappuja!
  9. Sammuta uunista virta.

Nosta valmiit kepakot tarjoiluvadille ja tarjoa salaatin kanssa.

VINKKI! Voit käyttää sipulikeittoainesten sijasta tavallista sipulia. Jos teet näin, muista lisätä taikinaan yksi teelusikallinen suolaa.

Pohdittavaksi

  1. Minkä jauheliharuoan haluaisit oppia valmistamaan?
  2. Sinulla on kaikki muut ainekset jauhelihakastikkeeseen, mutta jauheliha unohtui kauppaan. Keksi millä voisit korvata jauhelihan.