4. Kokkaus ja leivonta
Taso: B

Marjatartaletti

Marjatartaletti
Marjatartaletti

Kalajoen 4H-kokkikerho käytti juhlaleivoksen reseptissä kotimaisia raaka-aineita kuten marjoja ja ruista. Tällä söpöllä leivoksella innostut, onnistut ja opit itse tekemällä.

 

Tee näin

Marjatartaletti (8 kpl)

Pohja: 100 g sulatettua voita, 1 dl sokeria, 2 dl vehnäjauhoja, 0,5 dl ruislesettä

Täyte: 50 g (½ pss) vaniljakreemijauhetta (paistonkestävä Dr.Oetker), 2 dl maitoa, 2-3 dl marjoja (mustikoita, mansikoita tai vadelmia)

Kiille: 0,5 dl hyytelösokeria, 1 dl vettä

Koristeluun: Raastettua valkosuklaata

  1. Tee ensin paistonkestävä vaniljakreemi pussin ohjeen mukaan. Tarkasta ohje käyttämästäsi kreemijauhepussista.
  2. Nypi pohjan aineet tasaiseksi taikinaksi.
  3. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  4. Painele taikina leivosvuokiin tai silikonisiin muffinssivuokiin.
  5. Pursota vaniljakreemiä pohjien päälle. Jätä vähän vajaaksi, että marjat pysyvät päällä paistamisen jälkeen.
  6. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 20 minuuttia.
  7. Tee paiston aikana kiille pakkauksen ohjeen mukaan ja jätä jäähtymään.
  8. Irrota pohjat vuoista hiukan lämpiminä, niin saat ne helposti irti. Anna jäähtyä.
  9. Kun pohjat ja kiille ovat jäähtyneet, laita marjat (mansikat pilkottuina) kreemin päälle ja lusikoi kiillettä marjojen päälle. Anna jähmettyä hetki.
  10. Raasta valkosuklaata koristeeksi.

Pohdittavaksi

Millä pienillä muutoksilla leivoksesta saisi laktoosittoman?

Palautukset (0 kpl)

Tässä tehtävässä ei ole vielä palautuksia

Tekijän nimi: Päiväys:

Olen saanut suullista palautetta:

Ohjaajan palaute: