4. Kokkaus ja leivonta
Taso: B
Isojoki-Karijoen Safkasankareiden leivos maistuu leipureiden mukaan juuri 4H:lta. Siinä on mehevyyttä, maukkuutta, moninaisuutta, muunneltavuutta ja merkittävyyttä. Ulkonäköäkin voi muuttaa tilanteen mukaan erilaisilla muoteilla ja koristeluun käyttää vaikka syötäviä kukkia.
Porkkanaleivos (10-12 kpl suorakaiteen muotoista leivosta)
Pohja:
2 kananmunaa
1,5 dl sokeria
100 g voita
2 dl vehnäjauhoja (onnistuu myös ruisjauhoista ja gluteenittomista jauhoista)
1 tl kardemummaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
2 dl porkkanaraastetta
Täyte: 50 g voita, 100 g maustamatonta tuorejuustoa, 100 g sitruunanmakuista tuorejuustoa, 1½ dl tomusokeria
Kuorrutus: 200 g maitorahkaa, 2 dl kermaa, ½ dl tomusokeria, 1 tl vaniljasokeria
Koristelu: 2 kpl karkeaksi raastettua porkkanaa, apilan lehtiä (tai syötäviä kukkia, yrttejä)
Mitä luonnon villiyrttejä tai kukkia tunnet?
Suomen 4H-liitto
Karjalankatu 2A 00520
Helsinki