4. Kokkaus ja leivonta
Taso: B

Kotisirkka-porkkanamuffini

Kotisirkka-porkkanamuffini

Kurikan Safkasankarit lähtivät mukaan leivoskisaan uudella raaka-aineella, joka on todellista lähiruokaa. Porkkanamuffinien mausteeksi päätyivät omalla paikkakunnalla kasvatetut kotisirkat. ”Maistan ensimmäisen vaikka silmät kiinni”, tokaisi eräs kerhon jäsenistä. Uskallatko sinä maistaa?

Tee näin

Kotisirkka-porkkanamuffinit (15-20 kpl riippuen vuokien koosta)

  • 4 kpl munia

  • 2 dl sokeria

  • 1dl muscovado-sokeria (tai fariinisokeria)

  • 4 dl porkkanaraastetta (noin 5 porkkanaa)

  • 0,5-1 dl rouhittuja kotisirkkoja (kotisirkat voivat aiheuttaa allergiaa äyriäis- ja pölyallergikoille)

  • 4 dl vehnäjauhoja

  • 1,5 tl kanelia

  • 2,5 tl leivinjauhetta

  • 1 tl vaniljasokeria

  • 100 g voita

Kuorrutus: 200 g maustamatonta tuorejuustoa, 2,5 dl tomusokeria, 2 rkl sitruunamehua

Koristelu: Sokerimassasta muovailtuja porkkanoita

  1. Valmista sokerikuorrutteesta pieniä porkkanoita muffinien koristeiksi. Koristeet voit tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä.
  2. Pese ja kuori porkkanat. Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Sulata voi.
  3. Rouhi kokonaiset kotisirkat morttelissa tai veitsellä.
  4. Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi sähkövatkaimella.
  5. Sekoita kulhossa keskenään rouhitut kotisirkat ja kuivat aineet. Yhdistä ne muna-sokerivaahdon kanssa ja sekoita tasaiseksi.
  6. Lisää joukkoon raastetut porkkanat ja sulatettu voi. Sekoita.
  7. Laita muffinivuokia muffinipellin koloihin, jotta ne pysyvät hyvin pystyssä paiston ajan. Lisää taikinaa reilut puolet vuokien korkeudelta, jotta ne eivät pursua yli paistettaessa.
  8. Paista muffineita noin 15 minuuttia 200 asteessa uunin keskiosassa. Anna muffinien jäähtyä ennen kuorrutteen pursotusta.
  9. Sekoita kuorrutteen ainekset hyvin keskenään tasaiseksi massaksi sähkövatkaimella.Lisää seos pursottimeen ja pursota kuorrute jäähtyneen muffinien päälle. Koristele leivokset sokerimassasta tehdyillä porkkanoilla.

 

Pohdittavaksi

Mitä muuta ruokaa tai leivonnaisia kotisirkoista voisi valmistaa?