4. Kokkaus ja leivonta
Taso: B
Töysän Leivontakerho halusi tehdä kisaan näyttävän ja vaativan leivoksen, joka kuvaisi 4H:ta. Innostava, liikkuva ja energinen yhdistys sai raikkaan leivoksen, jossa maistuvat rahka ja vadelma.
Tornileivos (noin 8 kpl 5-6 cm muotilla)
Kääretorttupohja:
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
1 dl perunajauhoja
¾ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
valkosuklaata
Täyte:
4 dl vispikermaa
2 dl maitorahkaa
½ dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
vihreää elintarvikeväriä
punaista elintarvikeväriä
200 g vadelmahilloa
400 g vadelmia
Kostutus: 3 dl maitoa, 2 tl vaniljasokeria
Viimeistele leivos korkeammalla rahkapursotuksella ja valkosuklaalaatalla
Voisiko suklaasta tehdä muitakin koristeita leivoksiin?
Suomen 4H-liitto
Karjalankatu 2A 00520
Helsinki