4. Kokkaus ja leivonta
Taso: B

Vadelmakuppikakku

Vadelmakuppikakku

Porvoon Safkasankarit innostuivat kuppikakuista ja kotimaisista vadelmista. Leivoksen ulkonäkö kuvaa 4H:n uutta, nykyaikaista ilmettä. Vihreä väri johdattelee luontoon. Parasta leivoksessa on kuitenkin sen suussa sulava maku.

Tee näin

Vadelmakuppikakku (8-10 kpl)

Kuppikakut:

  • 2 kananmunaa

  • 1 dl sokeria

  • 3 dl vehnäjauhoja

  • 1½ tl leivinjauhetta

  • 200 g tuoreita vadelmia

  • ½ dl maitoa

  • 25 g margariinia sulatettuna

  • rouhittua suklaata

Vadelmakreemi:

  • 50 g huoneenlämpöistä voita

  • 50 g tuorejuustoa

  • 50 g tuoreita vadelmia

  • 100 g (1½ dl) tomusokeria

Koristeeksi: Vihreää sokerimassaa, 200 g tuoreita vadelmia, rouhittua suklaata

  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
  2. Lisää vehnäjauho ja muut kuivat aineet.
  3. Lisää maito, sulatettu margariini, vadelmat ja rouhittu suklaa.
  4. Annostele massa muffinssivuokiin ja paista 200 asteessa 15-20 minuuttia. Jäähdytä.
  5. Valmista kuorrute. Laita kaikki vadelmakreemin ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi sähkövatkaimella. Lusikoi kreemi pursotinpussiin.
  6. Kauli vihreä sokerimassa ohueksi levyksi ja painele siitä muotilla hiukan muffinssia pienempiä kiekkoja.
  7. Leikkaa muffinssi tasaiseksi veitsellä ja lisää pinnalle hiukan vadelmakreemiä sokerimassan kiinnittämiseen.
  8. Koristele leivos sokerimassakiekolla, tuoreilla vadelmilla, vadelmakreemillä ja suklaarouheella.

 

Pohdittavaksi

Mitä erilaisia marjoja Suomessa kasvaa?