4. Kokkaus ja leivonta
Taso: A

Mansikkarahkaa

Mansikkarahkaa

Maito ja maitovalmisteet vahvistavat luustoa. Tarvitset maitotuotteita kuusi desilitraa päivässä, jotta luustosi pysyy kunnossa. Maidossa on myös paljon muita aineita, joita tarvitset kasvaaksesi terveeksi ja vahvaksi. Maidosta tehdään monia erilaisia asioita. Tunnet varmasti piimän, jogurtin ja viilin, ehkä myös kermaviilin ja raejuuston. Tässä tehtävässä valmistat herkullista mansikkarahkaa. Se maistuu hyvältä esimerkiksi pikkuleipien kanssa.

Tee näin

MANSIKKARAHKA (4:lle)

  • 1 prk maitorahkaa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1/2 dl sokeria
  • 1 tl vanilliinisokeria
  • 3 dl mansikoita

Työvälineet: sähkövatkain, 2 kulhoa, sekoituskauha, desilitran mitta, teelusikka, lasikulho, tarjoilulusikka

Tee näin:

  1. Viipaloi mansikat (pakastemansikat voit soseuttaa vaikka haarukalla).
  2. Kaada maitorahka kulhoon.
  3. Sekoita joukkoon sokeri, vanilliinisokeri ja mansikkaviipaleet.
  4. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi toisessa kulhossa.
  5. Lisää kermavaahto rahkaseoksen sekaan. Sekoita varovasti.
  6. Kaada mansikkarahka tarjoilukulhoon. Jäähdytä jääkaapissa ennen tarjoilua.

TÄRKEÄÄ! Ole varovainen, kun käytät sähkövatkainta. Kiinnitä vispilät huolellisesti, ennen kuin yhdistät vatkaimen pistorasiaan.

Pohdittavaksi

  1. Tutustu kotona jääkaapin sisältöön. Millaisia maitovalmisteita jääkaapista löytyy? Mikä niistä on oma suosikkisi? Miksi?
  2. Mikä jääkaapissa olevista maitovalmisteista on mielestäsi terveellisin, miksi?