4. Kokkaus ja leivonta
Taso: B

Pop up -tähtikahvila tähteistä

Pop up -tähtikahvila tähteistä

Hävikkikahvilaa suunnitellessa hyödynnetään Safkasankarit-kerhossa opittuja kestävän kokkauksen periaatteita ja mahdollisesti aikaisemmin leivoskahvilan pitämisestä saatuja oppeja ja kokemuksia. Kiinnittäkää erikoisesti huomiota tilan, tarvikkeiden ja astioiden valintaan. Hävikkikahvilankin kannattaa olla kutsuvan ja raikkaan näköinen, vaikka sisustusvalinnoissakin noudatetaan kestävän kehityksen periaatteita.

Tee näin

  1. Keksikää kahvilalle kiva ja houkutteleva nimi. Miettikää, miten kahvilaa voidaan markkinoida.
  2. Sopikaa kerhon jäsenille vastuualueet tapahtuman järjestämisessä. Safkasankarit eivät tarvitse hygienipassia. Hyvästä elintarvikehygieniasta on kuitenkin huolehdittava.
  3. Etsikää kahvilan pyörittämiseen sopiva tila ja sopikaa tilan käytöstä. Selvittäkää, mitä tapahtuman tiloissa voi tehdä. Onko siellä keittiötä, kylmätilaa tai astioita? 
  4. Ottakaa yhteyttä lähikauppaan ja pyytäkää tätä kumppaniksi ja lahjoittamaan tuotteita.  Esimerkiksi ylikypsät banaanit sopivat usein hyvin leivontaan.
  5. Voitte tehdä kahvilalle bannerin ”Safkasankarit kokkaa kestävästi” ja esimerkiksi julisteita, joissa kerrotaan, mitä olette kerhossa tehneet kestävään kokkaukseen liittyen.
  6. Aloittakaa kahvilan markkinointi hyvissä ajoin.
  7. Järjestäkää tarjoilu sovittuna aikana.
  8. Kahvinoutopöytä kannattaa rakentaa niin, että vieras ottaa ensin käteensä lautasen ja tarjottavat ja vasta viimeisenä kahvi- tai teekupin.
  9. Kun tapahtuma on ohi, niin huolehtikaa, että tilat jäävät siistiksi.

Pohdittavaksi

1. Miten hävikkikahvila poikkeaa tavallisesta kahvilasta? Mitkä ovat sen vahvuudet?

2. Minkälaisia tuotteita siellä voidaan myydä asiakkaille?

3. Miten asiakkaille voidaan viestiä kahvilan taustalla olevista kestävän kehityksen ajatuksista?