4. Kokkaus ja leivonta
Taso: A

Dippilautanen

Dippilautanen

Dippailu on kivaa puuhaa, joka sopii myös välipalaksi. Ja mikä parasta, silloin saa syödä sormin! Tässä annoksessa yhdistellään leikkeleitä ja kasviksia, sillä alle puolet suomalaisista syö kasviksia riittävästi. Nyt laitetaan tilastot nousuun!

Tee näin

Dippilautanen (1 annos)

  • 3 siivua Atria Perhetilan Ohut Paahdettu Kanafilee

  • 3 siivua Atria Perhetilan Ohut Paahdettu Kinkku

  • 50 g (1 kpl) porkkanaa

  • 50 g (5cm) kurkkua

  • muutama kirsikkatomaatti

  • (kukkakaalia)

Omenakastike:

  • ½ omena

  • 2 rkl kermaviiliä

  • ¼ tl kuivattua rakuunaa tai basilikaa

  • ripaus suolaa

  1. Valmista ensin kastike. Kuori omena ja raasta karkeaksi raasteeksi.
  2. Sekoita kermaviili ja sinappi omenaraasteen joukkoon. Mausta kastike rakuunalla ja suolalla. Anna maustua jääkaapissa sillä aikaa, kun käsittelet vihannekset ja leikkeleet.
  3. Kuori porkkana. Leikkaa porkkana ja kurkku ohuiksi tangoiksi pituussuuntaan. Halkaise tomaatit.
  4. Asettele kasvikset isolle lautaselle tai omiin pieniin kippoihin. Laita kastike sopivaan astiaan.
  5. Rullaa kinkku ja kanafilee kasvisten lomaan lautaselle ja nauti. Dippaa kasviksia ja leikkeleitä kastikkeeseen vuorotellen.

Pohdittavaksi

 Kuinka paljon sinä syöt kasviksia päivässä? Kuinka monta eri väriä niistä löytyy?