4. Kokkaus ja leivonta
Taso: A

Salaattiveneet

Salaattiveneet

Hiiohoi! Maata näkyvissä, tai ainakin välipalaa! Hauskat salaattiveneet on täytetty possulla ja raejuustolla. Näissä riittää näpräämistä, joten kutsu kaverit kylään ja voitte lastata veneet yhdessä.

 

 

Tee näin

Salaattiveneet (6kpl)

  • 100 g Atria Vuolu Porsaan Filee

  • 2 rkl raejuustoa

  • muutama oksa tuoretta lehtipersiljaa

  • 10 cm (100g) pala kurkkua

  • 3 kirsikkatomaattia

  • cosmopolitan- tai sydänsalaattia

  • cocktailtikkuja kurkkupurjeen valmistamiseen

  1. Leikkaa possun filee pieniksi kuutioiksi. Sekoita raejuusto ja liha kulhossa.
  2. Hienonna joukkoon lehtipersilja. Laita täyte jääkaappiin odottamaan.
  3. Leikkaa juustohöylällä kurkusta kuusi ohutta lastua purjeeksi veneille. Jäljelle jääneen kurkun voit kuutioida possutäytteen joukkoon.
  4. Halkaise kirsikkatomaatit.
  5. Halkaise cosmopolitan- tai sydänsalaatti ja tee niistä pieniä kuppeja tai veneitä.
  6. Laita puolikas tomaatti keskelle venettä ja kiinnitä cocktailtikku siihen pystyyn.
  7. Täytä salaattiveneet possutäytteellä ja aseta kurkkulastu purjeeksi.

Vinkki! Kutsu kaverit kylään ja tehkää pikkunaposteltavaksi kurkkuveneitä ja tortillatötteröitä. Jälkiruoaksi sopivat lettuleivokset.

Pohdittavaksi

Syöminen ei ole vain ravintoaineiden tankkausta. Yhteinen ateria vahvistaa ihmisten välisiä suhteita ja luo yhteenkuuluvuuden tunnetta. Mitä yhdessä syöminen merkitsee sinulle?