4. Kokkaus ja leivonta
Taso: A

Tortillat tötterölle

Tortillat tötterölle

Kesä on mansikoiden aikaa ja miten monenlaiseen ruokaan ne sopivatkaan! Nyt rullataan tortillat tötterölle. Täytteestä löytyy broileria ja mansikoista tehtyä salsakastiketta. Kuulostaa hiukan meksikolaiselta, vaikka tämä kesäeväs valmistuu ihan kotimaisista raaka-aineista.

Tee näin

Tortillatötteröt (8 puolikasta tortillaa)

  • 4 täysjyvävehnätortillaa

  • 100 g Atria Vuolu Kanafilee

  • 8 tl ranskankermaa

  • jääsalaattia

Mansikkasalsa:

  • 100 g (6-7 kpl) tuoreita mansikoita

  • 1 rkl kevätsipulia

  • 1 rkl tuoretta korianteria (tai lehtipersiljaa)

  • 1 tl rypsiöljyä

  • ¼ tl chilijauhetta

  • ¼ tl sokeria

  • (suolaa)

  1. Valmista mansikkasalsa ensin. Puhdista mansikat ja leikkaa ne pienemmiksi paloiksi. Hienonna kevät sipuli ja korianteri.
  2. Sekoita mansikat, kevätsipuli, korianteri ja rypsiöljy kulhossa. Mausta chilijauheella ja sokerilla. Lisää pieni ripaus suolaa tarvittaessa.
  3. Puolita tortillat ja ota kaikki ainekset tarjolle.
  4. Täytä tortillat salaatilla, salsalla, kanafileellä ja ranskankermalla. Rullaa kolmioksi ja syö heti.

Vinkki! Täytä uusi tortilla vasta sitten, kun olet syönyt edellisen. Näin ne pysyvät kasassa.

Pohdittavaksi

Pitkät tauot tai jatkuva syöminen ovat iso haaste elimistölle. Sopiviin ateriaväleihin ja välipalojen kokoon vaikuttaa ennen kaikkea se, mitä edellisellä aterialla on syöty. Sopiiko tässä tehtävässä tehty annos välipalaksi vai ennemmin jo lounaaksi?