4. Kokkaus ja leivonta
Taso: A

Porkkanalettuburgeri

Porkkanalettuburgeri

Kun kesäpäiväsi kaipaa jotain uutta ja erikoista, niin tässä se on, lettuburgeri! Kyllä, luit oikein. Hiukan ruokaisampi hiukopala, joka sopii hyvin myös kasvisruokailijalle.

Tee näin

Porkkanalettuburgeri (1 annos)

  • 1 siemen- tai juuressämpylä

  • 4 Atria Porkkanaohukaista

  • 2 siivua tomaattia

  • muutama lehti jääsalaattia tai ituja

Currykastike:

  • 1 rkl turkkilaista jogurttia

  • 1 rkl mangososetta

  • ¼ tl curryjauhetta

  1. Valmista kastike ensin. Sekoita turkkilainen jogurtti, mangosose ja curry keskenään. Anna maustua jääkaapissa sillä aikaa, kun käsittelet muita raaka-aineita.
  2. Halkaise sämpylä ja leikkaa tomaatti siivuiksi. Ota salaatti valmiiksi.
  3. Lämmitä sämpylänpuolikkaat leivänpaahtimessa ja porkkanaohukaiset mikroaaltouunissa.
  4. Kasaa burgeri. Laita sämpylän pohja lautaselle ja asettele raaka-aineet väliin kerroksittain.
  5. Liimaa kansi paikoilleen kastikkeen avulla.

Vinkki! Burgeri on helpointa syödä käsin.

Pohdittavaksi

Keskustelkaa välipaloista ja omista suosikeista. Kehitelkää yhdessä joku uusi välipalaidea.