4. Kokkaus ja leivonta
Taso: A

Marjakorin kätköistä

Marjakorin kätköistä

Kotimaisia marjoja tulisi käyttää mahdollisimman paljon tuoreena kesällä, kun marja-aika on parhaimmillaan. Mustikka, puolukka, lakka, vadelma, variksenmarja, karpalo, pihlajanmarja, karviainen, mustaherukka… mitkä niistä tunnet?

Tee näin

MAKEA MARJAKIMARA

  • 2 dl mansikoita
  • 2 dl mustikoita
  • 2 dl vadelmia
  • 2 dl mustaherukoita

Liemi:

  • 3 dl vettä
  • 1 dl sokeria

Työvälineet: kattila, desilitran mitta, sekoituskauha, lasikulho, tarjoilukauha

Tee näin:

  1. Mittaa vesi kattilaan.
  2. Lisää sokeri ja keitä paksuhkoksi liemeksi.
  3. Jäähdytä liemi.
  4. Mittaa mansikat, mustikat, vadelmat ja mustaherukat lasikulhoon.
  5. Kaada sokeriliemi marjojen päälle.
  6. Anna maustua jääkaapissa ennen tarjoilua.

Tarjoa sellaisenaan, halutessasi jäätelön tai kermavaahdon kanssa.

Pohdittavaksi

  1. Mikä on mielestäsi paras marja? Miksi? Piirrä koko kasvi ja väritä se.
  2. Mitä marjoja olet itse poiminut?