4. Kokkaus ja leivonta
Taso: A

Lettukekkerit

Lettukekkerit

Millaisia lettuja sinä teet mieluiten? Suuria vai pieniä, ohuita vai paksuja? Paistatko mieluiten korkean keon vai laitatko letut rullalle? Onko suosikkitäytteesi suolainen vai makea? Näillä kekkereillä letut täytetään makeilla herkuilla.

Tee näin

LETUT (8 suurta lettua)

  • 2 kananmunaa
  • 1/2 l maitoa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 tl suolaa
  • 25 g sulatettua voita tai margariinia
  • voita paistamiseen

Tarjoiluun: marjoja, hilloa, jäätelöä, kermavaahtoa tai rahkaa oman maun mukaan.

Työvälineet: kulho, kattila tai lasikulho, kierrevatkain, litran mitta, desilitran mitta, teelusikka, veitsi, paistinpannu, kauha, paistinlasta, patalaput, tarjoilulautanen

Tee näin:

  1. Sulata taikinaan tuleva rasva kattilassa liedellä tai lasikulhossa mikrossa. Anna jäähtyä.
  2. Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki kierrevatkaimella.
  3. Lisää maito, vehnäjauhot ja suola taikinaan. Sekoita huolellisesti.
  4. Lisää jäähtynyt rasva taikinan sekaan.
  5. Anna taikinan turvota hetken aikaa ennen paistamista.
  6. Kuumenna paistinpannulla hiukan voita ennen kuin laitat siihen taikinaa.
  7. Paista letut kauniin ruskeiksi molemmilta puolilta.
  8. Pinoa ne lautaselle täyttämistä varten. Anna jäähtyä.
  9. Täytä letut hillolla, jäätelöllä, kermavaahdolla tai rahkalla oman makusi mukaan.

Pohdittavaksi

Mittaa, kuinka korkean pinon lettuja sait. Mitkä olivat suosikkitäytteitäsi?