4. Kokkaus ja leivonta
Taso: A

Velhon vadelmapannari

Velhon vadelmapannari

”Zip Zup Zannari, pöydän päälle pannari.” Tämä velhon loitsukonsti on toki hyvä ja helppo, mutta sinä voit nyt oppia pannarin valmistuksen ihan oikeasti ja ilman kepulikonsteja. Pannari syödään useimmiten hillon tai marjojen kanssa. Lisäksi voit tarjota vaniljakastiketta, jäätelöä tai kermavaahtoa. Pannari voi olla myös suolainen, kuten vihannespannari. Vadelmapannari on herkullinen jälkiruoka tai välipala.

Tee näin

VELHON VADELMAPANNARI (2:lle)

Taikina:

  • 3 dl maitoa
  • 2½ dl sämpyläjauhoja
  • 1–2 munaa
  • ¼ tl suolaa
  • 1 rkl sokeria

Pinnalle:

  • 200 g pakastevadelmia tai muita marjoja
  • noin ½ dl valmista kinuskikastiketta
  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Painele leivinpaperi vuokaan tai voitele vuoka.
  2. Mittaa maito kulhoon ja vispilöi joukkoon jauhot. Riko munat taikinaan. Lisää suola ja sokeri. Sekoita. Jätä taikina turpoamaan hetkeksi.
  3. Kaada taikina leivinpaperoituun tai voideltuun vuokaan ja paista 10 minuuttia.
  4. Ota pannari uunista ja levitä päälle vähän sulaneet marjat. Valuta kinuskikastike tasaisesti pannarin päälle.
  5. Nosta pannari takaisin uuniin ja paista vielä noin 15 minuuttia.
  6. Anna pannarin jäähtyä hetki, valuta leikkuulaudan päälle ja leikkaa paloiksi.

Tarjoa vaniljajäätelön kanssa.

Pohdittavaksi

Perustat velhon kanssa pienen pannaripaikan. Mitä erilaisia pannariannoksia myytte? Piirrä mainoskuva kolmesta annoksesta ja keksi niille oikeat hinnat.