4. Kokkaus ja leivonta
Taso: A

Puuro

Puuro

Puurot ovat herkullista, terveellistä ja edullista syötävää. Kun syöt aamulla lautasellisen puuroa, jaksat paremmin ja olet pirteämpi koulussa ruokatuntiin saakka. Puuro on myös hyvä jälkiruoka, välipala tai iltapala. Puuron voit keittää maitoon, veteen tai mehuun. Voit lisätä puuron joukkoon kiehumaan erilaisia kasviksia, marjoja tai hedelmiä. Tässä tehtävässä valmistetaan omena-porkkanapuuroa.

Tee näin

OMENA-PORKKANAPUURO (2:lle)

  • ½ l vettä
  • 1 iso hapahko omena
  • 1 porkkana
  • 2 dl neljän viljan luomuhiutaleita
  • ¼ tl suolaa
  • 1–2 rkl sokeria
  • ½–1 tl kanelia
  1. Kuori porkkana ja raasta se. Raasta omena niin, että siemenkota jää ehjäksi. Heitä kota biojätteeseen.
  2. Mittaa vesi kattilaan ja kuumenna se kiehuvaksi.
  3. Sekoita joukkoon porkkana- ja omenaraaste sekä puurohiutaleet. Mausta suolalla ja sokerilla. Jos teet puuroa talvella tai keväällä, keitä porkkana- ja omenaraastetta 5 minuuttia ennen hiutaleiden lisäämistä, niin ne pehmenevät varmasti.
  4. Anna puuron kiehua miedolla lämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia. Sekoita välillä.
  5. Mausta puuro kanelilla.

Tarjoa puuro lämpimänä tai kylmänä maidon kanssa.

Pohdittavaksi

Luettele mitä puuroja tiedät ja mitä puuroja kotonasi syödään. Mistä pidät eniten? Miksi?