4. Kokkaus ja leivonta
Taso: B
Ohukainen, lettu, räiskäle, kreppi, blini, tortilla… Pannulla paistetulle ohuelle leivonnaiselle on monta nimeä maan ja kulttuurin mukaan. Ohukaisten perustaikina kannattaa painaa mieleen. Siitä voi milloin tahansa kehittää melkein mitä vain, tilanteen, mielitekojen ja käytettävissä olevien raaka-aineiden mukaan. Ohukaiset voivat olla pieniä tai suuria, makeita tai suolaisia. Niitä voi täyttää ja maustaa. Niitä syödään alkuruoaksi, lounaalla, tai jälkiruoaksi. Niitä paistetaan kotikeittiössä, ulkona grillillä tai retkinuotiolla. Ohukaisten ympärille voi rakentaa vaikka lettukestit.
Perustaikinasta tulee n. 50 pikkulettua tai n. 10 isoa räiskälettä
Ainekset:
Vinkkejä lettujen maustamiseen:
Mitkä ovat sinun lettujesi lempitäytteet?
Suomen 4H-liitto
Karjalankatu 2A 00520
Helsinki