4. Kokkaus ja leivonta
Taso: B

Kinkkuletut

Kinkkuletut

Letut voivat olla myös lihaisia. Ohukaistaikinan avulla voi uudistaa tähderuokia maittaviksi herkuksi. Ympäristövaikutus pienenee, kun hyvää ruokaa ei joudu haaskuun. Kinkkuletut on hieno omatekoinen vaihtoehto ostopitsalle.

Ohjeesta tulee 10–12 isoa ja noin 50 pikkulettua.

Tee näin

Ainekset:

  • 5 dl maitoa
  • 2 munaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl palvi- tai keittokinkkua pieninä kuutioina
  • 1 dl purjoa tai punasipulia pieninä kuutioina
  • 1/2 dl sulatettua rasvaa tai öljyä
  • ½ tl suolaa
  • Paistamiseen rypsiöljyä, voita tai nestemäistä margariinia
  1. Sekoita maidon joukkoon munat ja vehnäjauhot.
  2. Anna turvota noin 15 minuuttia.
  3. Lisää taikinan joukkoon kinkkukuutiot ja purjo- tai punasipulisilppu.
  4. Paista taikinasta isoja tai pieniä lettuja.
  5. Peittele paistetut letut tarjoiluvadilla foliolla, jotta ne pysyvät lämpiminä.

Tarjoa lisäkkeeksi kermaviilikastiketta:

  • 2 dl kermaviiliä tai kevytkermaviiliä
  • ½ dl kurkkupikkelssiä tai hienonnettuja maustekurkkuja
  • 1 tl sinappia
  • 1 rkl persiljasilppua

1. Sekoita kaikki aineet keskenään tasaiseksi kastikkeeksi.

Vinkki: Kinkun sijasta voit käyttää myös hienoksi kuutioitua meetvurstia tai kylmäsavuporoa.  

Pohdittavaksi

Mikä voi olla vikana, jos letut tarttuvat pannuun kiinni, etkä saa niitä kääntymään ehjinä?