4. Kokkaus ja leivonta
Taso: B

Lettunalle

Lettunalle

Lettunalle on hauska yllätys lastenkutsuille perinteisen syntymäpäiväkakun sijaan. Jos vieraita on paljon, kannattaa valmistaa kaksi nallea saman tien.

Tee näin

Ainekset:

  • 1 annos ohukaistaikinaa, katso tehtävä Perustaikina ohukaisille
  • rypsiöljyä, voita tai juoksevaa margariinia paistamiseen
  • mansikka- tai omenahilloa
  • mansikoita, mustikoita tai vadelmia koristeluun
  1. Valmista ohukaistaikina perusohjeen mukaan ja anna taikinan turvota noin puoli tuntia.
  2. Paista paistinpannulla taikinasta viisi isoa lettua ja sen jälkeen ohukaispannulla 14 pientä lettua.
  3. Kokoa nalle laakealle tarjoiluvadille. Lado isot letut päällekkäin nallen kasvoiksi ja pinoa pikkuletut kuonoksi ja korviksi. Kolme pikkulettua tarvitset nallen silmiksi ja suuksi.
  4. Koristele nallevati tuoreilla tai hiukan kohmeisilla pakastemarjoilla. Marjojen sijaan voit käyttää myös pieniä makeisia tai jogurttirusinoita.
  5. Tarjoa hillo erillisessä astiassa.

Pohdittavaksi

Mistä tiedät, jos paistat lettuja liian kuumassa lämpötilassa?