4. Kokkaus ja leivonta
Taso: B

Lettunakkikääröt

Lettunakkikääröt

Letun sisään kääritty nakki on hauska suupala. Näppärä ja viitseliäs kokki luo näin arkisista aineksista juhlaherkkuja. Lettunakkikääröt voivat olla vaikkapa häiden ja syntymäpäiväkutsujen suolainen yöpala ennen vieraiden kotiinlähtöä tai kotoisen saunaillan herkku.

Tee näin

Ainekset:

  • 1 annos ohukaistaikinaa tai pinaattiohukaistaikinaa, katso tehtävät Perustaikina ohukaisille tai Pinaattiletut
  • rypsiöljyä, voita tai juoksevaa margariinia paistamiseen
  • 1 purjo
  • nakkeja
  • juustoraastetta kuorrutukseen
  1. Valmista ohukais- tai pinaattiohukaistaikina ja annan se turvota noin puoli tuntia.
  2. Paista taikinasta ohukaispannulla pieniä lettuja.
  3. Leikkaa purjosta 25 cm pitkiä, ohuita suikaleita ja keitä niitä vesitilkassa kattilassa, jotta ne hieman pehmenevät.
  4. Kierrä nakin ympärille lettu ja solmi käärö kiinni purjosuikaleella.
  5. Lado kääröt uuninkestävään vuokaan ja kuorruta ne juustoraasteella
  6. Kuumenna 200-asteisessa uunissa kunnes juusto sulaa ja samalla nakit lämpenevät.
  7. Tarjoile raikkaan salaatin tai etikkakurkkujen kera.

Vinkki: Ohukaiset voi tehdä kuorruttamista vaille valmiiksi ja pakastaa n. 3 kuukaudeksi.

Pohdittavaksi

Mistä aineksista tekisit kasvisruokailijan letut?