4. Kokkaus ja leivonta
Taso: A

Liekehtivä piirakka

Liekehtivä piirakka

Makeita piirakoita voit valmistaa helposti käyttämällä kaupan valmiita taikinoita. Ne löytyvät kaupan pakastealtaasta. Voit tehdä taikinan myös itse. Kun valitset taikinan, jossa on mukana muutakin viljatuotetta kuin vehnäjauhoa, saat terveellisemmän piirakan. Tässä tehtävässä käytetään kauramurotaikinaa.

Tee näin

AURINKOINEN PIIRAKKA (4–8:lle)

Pohja:

  • 1 pkt kauramurotaikinaa
  • 1 rkl korppujauhoja

Täyte:

  • 1 iso tlk säilykepersikan puolikkaita
  • 1 tlk rahkaa tai kermaviiliä
  • 2 munaa
  • ½ dl persikkalientä
  • 3–4 rkl sokeria
  • 2 rkl kaakaota

pinnalle: mantelilastuja tai nonparelleja

  1. Ota kauramurotaikina pois paketista ja anna sen sulaa huoneenlämmössä noin puoli tuntia.
  2. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  3. Avaa persikkapurkki. Nosta siivilä kulhon päälle ja kaada purkin sisältö siivilään. Anna valua.
  4. Riko toiseen kulhoon munat. Lisää joukkoon kermaviili tai rahka, sokeri, kaakao ja persikoiden liemi ja sekoita hyvin.
  5. Painele kauramurotaikina tasaisesti voidellun ja korppujauhotetun vuoan pohjalle ja sen reunoille.
  6. Kaada täyte vuokaan. Nosta valutetut persikanpuolikkaat täytteen päälle renkaaksi vähän irti toisistaan ja yksi keskelle.
  7. Ripottele pinnalle mantelilastuja. Jos haluat käyttää nonparelleja tms., lisää ne vasta kypsän piirakan päälle.
  8. Nosta piirakka uunin alimmalle ritilätasolle ja paista 200 asteessa 25–30 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä ennen tarjoilua.

Pohdittavaksi

Vertaa kaupan valmistaikinoita ja itse tehtyä taikinaa. Kumpi piirakka tulee edullisemmaksi?