4. Kokkaus ja leivonta
Taso: A

Mikromakaronin metsästys

Mikromakaronin metsästys

Oletko ajatellut, että mikroaaltouunissa voi myös valmistaa ruokaa, ei ainoastaan lämmittää sitä. Tällöin ruoan kypsymisaika on lyhyempi kuin uunissa tai hellalla. Varsinkin pienet annokset kypsyvät mikrossa nopeasti. Tässä tehtävässä valmistat mikrossa makaronilaatikkoa.

Tee näin

MIKROMAKARONILAATIKKO (2:lle)

  • 2 dl kolmen viljan tai muuta makaronia
  • 200 g jauhelihaa
  • 1 pieni sipuli tai 3 rkl pakastesipulisilppua
  • ¼ tl suolaa
  • vähän mustapippuria
  • vähän paprikajauhetta
  • 2 dl maitoa
  • 1–2 munaa
  • 3 rkl juustoraastetta
  • tilkka öljyä vuoan voiteluun

Työvälineet: kattila, lävikkö, mikrouunin kestävä vuoka, leikkuulauta, leikkuuveitsi, tee- ja ruokalusikka, haarukka, desilitran mitta, kulho, vispilä

Tee näin:

  1. Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta ne lävikössä.
  2. Kuori ja hienonna sipuli tai mittaa pakastesipuli.
  3. Voitele vuoka öljyllä ja murusta raaka jauheliha haarukalla vuokaan. Ripottele sekaan sipulisilppu.
  4. Kypsennä mikrossa 2–3 minuuttia.
  5. Mittaa maito kulhoon ja riko sekaan munat. Vispilöi tasaiseksi.
  6. Nosta vuoka pois mikrosta ja lisää joukkoon suola, pippuri sekä kypsä makaroni.
  7. Kaada päälle munamaito, sekoita haarukalla. Ripottele pinnalle juustoraaste ja paprikajauhe, joka antaa ruoan pintaan väriä.
  8. Kypsennä 3–5 minuuttia. Käännä vuokaa tarvittaessa pari kertaa.
  9. Ota laatikko pois uunista, kun munamaito on vielä vähän juoksevaa. Anna jälkikypsyä muutama minuutti ennen tarjoilua.

Tarjoa ketsupin ja vaikka porkkanaraasteen kanssa.

Pohdittavaksi

Mitä materiaaleja ei saa laittaa mikroon? Miksi?