3. Eläimet
Taso: B

Koirarotutaulu

Koirarotutaulu

Tässä askartelutehtävässä teet koirarotutaulun. Tehtävän voit tehdä kerhossa, koulussa, kotona tai esimerkiksi lemmikkieläinkurssilla.

Koiran omistajana olo vaatii aikaa ja vastuuta. Eri rodut vaativat eri asioita, sen takia on tärkeää miettiä eri rotujen piirteitä. Maailmalla on 360 hyväksyttyä koirarotua, todellisuudessa rotuja on vielä enemmän. Suomessa on 320 hyväksyttyä rotua. Koirarotua valitessa kannattaa aina miettiä minkälainen koira sopisi perheeseemme? www.hankikoira.fi sivustolta tai Suomen kennelliiton sivuilta löydät esittelyt noin 200 erilaisesta rodusta.

 

Tee näin

  1. Tutustu koirarotuihin netissä tai koirakirjasta. Valitse 1-5 rotua joihin haluat tutustua lähemmin.
  2. Leikkaa vanhoista koiralehdistä valitsemasi koirarotujen kuvat. Voit myös hakea kuvia netistä ja tulosta ne paperille. Jos et löydä kuvia, voit myös katsoa mallia koirakirjasta ja piirtää kuvat.
  3. Liimaa kuvat pahville siten, että jokaisen kuvan alle jää tilaa kirjoittaa rodun nimi ja tietoja rodusta. Etsi tietoja esimerkiksi koiran koosta, värityksestä, luonteesta ja muista erityispiirteistä ja kirjoita ne kuvan alle.
  4. Esittele työsi muille.

Pohdittavaksi

Miksi valitsit juuri nämä rodut? Mitkä rodut olivat sinulle ennestään tuttuja? Mikä rotu sopisi meidän perheellemme? Miksi?