3. Eläimet
Taso: B

Agilityä koiran tai ihmisen kanssa

Agilityä koiran tai ihmisen kanssa

Tässä tehtävässä rakennamme agilityradan ulos tai liikuntasaliin. Kokeilemme itse agilityä, et siis välttämättä tarvitse koiraa tähän tehtävään. Käytä mielikuvitustasi esteitä rakentaessa. Agility eli koirien estekilpailu vaati saumatonta yhteistyötä koiran ja ihmisen välille, sekä molempien hyvää peruskuntoa.

Agilityn tarkoitus on, että koira suoriutuu radan esteistä oikeassa järjestyksessä ihmisen käskyjen mukaan. Esimerkkejä esteistä ovat keinu, pujottelu, A-este, rengas, pöytä sekä pussi- ja putkitunnelit. Agilityä voi harrastaa lähes minkä rotuisen koiran kanssa, myös sekarotuiset koirat ovat tervetulleita harrastukseen.

 

Tee näin

  1. Aloita suunnittelemalla agilityrata. Mieti, mihin teet radan. Mitä rakennustarvikkeita ympäristöstä löytyy?
  2. Rakenna rata: Hyppyesteen rakennat laittamalla harjanvarren kahden ämpärin päälle. Rengasesteen rakennat sitomalla hulavanteen puunoksaan. Tunneliesteen rakennat sitomalla köyden kahden puun väliin ja ripustamalla kankaan köyden yli. Keinuesteenä voit käyttää pihan keinulautaa tai asettamalla laudan putkenpätkän päälle. Pöytäesteenä voit käyttää pihapenkkiä. Pujotteluesteen rakennat upottamalla pitkiä keppejä maahan.
  3. Kirjoita paperille esteiden numerot ja kiinnitä ne oikeille paikoille. Numeroiden paikkaa voi muutella ja samaa estettä voi hypätä useamman kerran.
  4. Pyydä kaveria suorittamaan esterata ohjeittesi mukaan.

Pohdittavaksi

Oliko helpompi antaa ohjeita vai hyppiä esteitä?