Taso: A

Sateenkaariraaste

Sateenkaariraaste

Porkkanaraaste, lantturaaste, kaaliraaste… näihin olet varmaan tutustunut ainakin koulussa. Raasteita voi tehdä myös monista muista kovista kasviksista ja hedelmistä, kuten selleristä, palsternakasta, retikasta, kurkusta, omenasta ja päärynästä. Yhdistämällä eri raasteita saat aikaan hauskannäköisiä tarjottavia. Raasteet ovat voimaruokaa, saat niistä paljon tärkeitä vitamiineja ja kivennäisaineita.

Tee näin

SATEENKAARIRAASTE (4:lle)

  • 2 porkkanaa
  • pala lanttua
  • lohko kerä- tai punakaalia
  • pala kurkkua
  • vähän palsternakkaa tai retikkaa

Kastike:

  • ½ sitruuna tai appelsiini (3 rkl mehua)
  • 6 rkl rypsiöljyä
  • ½ tl yrttisuolaa
  1. Huuhdo kasvikset. Kuori porkkanat, lanttupala ja palsternakka tai retikka.
  2. Raasta kasvikset omiin kasoihinsa.
  3. Nosta raasteet lautaselle kauniisti kaarevaan riviin sateenkaaren muotoa jäljitellen.
  4. Purista sitruunasta tai appelsiinista mehu ja mittaa se lasiin. Sekoita joukkoon yrttisuola ja öljy haarukalla vatkaten.
  5. Pirskota kastiketta tasaisesti raasteen päälle lusikalla. Sekoita kastiketta välillä. Raaste maistuu hyvältä pelkän leivänkin kanssa, mutta yleensä sitä syödään aterian yhteydessä.

Tärkeää! Raastimen terät ovat hyvin teräviä, joten ole varovainen niiden kanssa.

Pohdittavaksi

Piirrä sateenkaariraasteen kuva värikynillä. Voit liittää kuvan palautukseesi valokuvaamalla sen.