Taso: B

Kerro itsestäsi omassa 4H-tilissäsi

Kerro itsestäsi omassa 4H-tilissäsi

Päivitä nyt oma 4H-tilisi itsesi näköiseksi! 4H-tilissä voit kertoa jotain itsestäsi ja harrastuksistasi ja kerätä pisteitä TOP-tehtävistä. Käytäthän omaa nimeäsi, jotta kaverisi ja ohjaajasi löytävät sinut helposti. Muuten saat vapaat kädet kertoa muille mitä vain itse haluat. Omassa 4H-tilissä näkyvät nimesi lisäksi sijaintisi eli paikkakuntasi, kiinnostuksen kohteesi, syntymävuotesi ja vapaamuotoinen kuvaus.

Internet on kuin valtava meri, jossa liikkuu monenlaisia kaloja. Tutut kaverit ja kerhonohjaajat ovat leikkisiä delfiinejä ja värikkäitä vuokkokaloja, mutta heidän lisäkseen meressä uiskentelee myös epäilyttäviä syvänmerenkaloja ja vaarallisia haita. Siksi pitää aina olla tarkkana, mitä verkossa kannattaa itsestään kertoa.

Omista tiedoistasi vain nimesi on aina julkinen. Muut tiedot voit itse määritellä näkymään julkisena, vain kirjautuneille, vain ystäville tai vain sinulle itsellesi. Älä koskaan jaa internetissä tarkkoja henkilötietojasi, kuten vaikkapa syntymäaikaasi tai yhteystietojasi muille käyttäjille. Tee se mieluummin vain live-elämän kavereille.

Tee näin

  1. Mieti, mitä haluat kertoa itsestäsi muille käyttäjille. Vastaa vaikka näihin kysymyksiin: Mitä harrastat ja mistä olet kiinnostunut? Kuinka kauan olet harrastanut 4H:ta?
  2. Paina vasemman yläkulman ihmishahmon näköistä ikonia. Oma 4H-tilisi avautuu.
  3. Paina Muokkaa omaa 4H-tiliäsi.
  4. Päivitä haluamasi tiedot.
  5. Valitse, kenen haluat näkevän sinun tietosi. Tallenna.
  6. Valitse oikean puoleisesta valikosta Muokkaa profiilikuvaa.
  7. Vaihda profiilikuvasi selaamalla kuvatiedosto tietokoneelta. Paina Lähetä.

Pohdittavaksi

Mieti, mitä asioita ei ole turvallista kertoa verkossa tuntemattomille?