4. Kokkaus ja leivonta
Taso: A

Perunapizza

Perunapizza

Oletko koskaan tehnyt itse pizzaa? Yleensä pizzapohja tehdään vehnätaikinasta, mutta sen voi valmistaa myös perunasta ja munasta. Tässä tehtävässä valmistetaan perunapizzaa.

Tee näin

PERUNAPIZZA (4:lle)

  • pss (500g) pakasteperunasuikaleita
  • 1 tl timjamia
  • ½ tl suolaa
  • 4 munaa
  • 1 rkl öljyä
  • 150 g palvi- tai keittokinkkua TAI 1 prk tonnikalaa
  • 2 dl juustoraastetta
  • 3–4 tomaattia
  • mustapippuria
  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Mittaa öljy vuokaan ja voitele se.
  2. Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Kaada perunasuikaleet joukkoon. Mausta timjamilla ja suolalla. Sekoita.
  3. Kaada vuokaan. Nosta uunin alimmalle ritilätasolle ja paista 225 asteessa 20–30 minuuttia.
  4. Leikkaa kinkku suikaleiksi tai avaa tonnikalapurkki ja valuta vesi pois. Viipaloi tomaatit.
  5. Nosta vuoka uunista lieden päälle. Siirrä ritilä uunin keskelle ja nosta uunin lämpötila 250 asteeseen.
  6. Levitä kinkkusuikaleet tai tonnikala ja tomaattiviipaleet peruna-munaseoksen päälle. Mausta pienellä ripauksella pippuria tai pizzamaustetta.
  7. Ripottele pinnalle juustoraaste.
  8. Nosta takaisin uuniin ja kypsennä vielä 10–12 minuuttia.

Pohdittavaksi

Voit tilata samantapaisilla nimillä pizzan ympäri maailmaa. Mitä täytettä on seuraavissa pizzoissa: Bolognese, Frutti di mare, Quattro stagioni ja Vegetariana?