4. Kokkaus ja leivonta
Taso: B

Munakasrulla

Munakasrulla

Munakkaan voi hyydyttää myös uunissa. Se on kätevää silloin, kun pitää valmistaa ruokaa isommalle joukolle. Munakasrulla on uunissa hyydytetty täytetty munakas. Munakasrullan sisään voi kääriä erilaisia ruokaisia herkkuja samaan tapaan kuin tehtävässä Täytetty munakas. Munakasrullan voi valmistaa vaikkapa vierasherkuksi etukäteen ja lämmittää sen juustokuorrutuksen alla.

Tee näin

Ainekset:

  • 6 munaa
  • 6 dl maitoa
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl voita tai öljyä

Kuorruttamiseen:

  • 2-3 dl raastettua emmentaljuustoa

1. Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen. 2. Sekoita munat, maito ja vehnäjauhot tasaiseksi, mausta suolalla. 3. Vuoraa uunivuoka leivinpaperilla ja levitä sille öljy tai sulatettu voi. 4. Kaada munamassa vuokaan ja kypsennä uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes pinta hyytyy ja saa kauniin vaalearuskean värin. 5. Levitä haluamasi täyte munakaslevylle ja kääri se leivinpaperin avulla rullaksi. 6. Siirrä rulla tarjoiluastiaan, peittele juustoraasteella ja käytä 200-asteisessa uunissa, kunnes juusto sulaa.

Munakasrullan täytteeksi sopivat:

  • sakea tomaattijauhelihakastike, katso tehtävä ”Täytetyt ohukaiset”
  • sakea pinaatti- tai nokkosmuhennos
  • sienimuhennos
  • hienoksi silputtu liha, kana, kala tai makkara
  • kasvis- ja yrttisilppu

Pohdittavaksi

Mieti, miksi munakasrullan seokseen lisätään myös vehnäjauhoja?