4. Kokkaus ja leivonta
Taso: B

Munakokkeli yhdelle

Munakokkeli yhdelle

Munakokkelikin on eräänlainen munakas, mutta se on rakenteeltaan löysempi eikä pysy samalla tavalla koossa kuin munakas. Hyvä muistisääntö on, että munakkaaseen käytetään 1 rkl nestettä munaa kohti ja kokkelissa ¾ dl. Munakokkeli on helppo ja nopea lisäke vaikkapa kalaruoalle tai herkullinen iltapala ruisleivän tai paahtoleivän päällä.

Tee näin

Ainekset:

  • 1 tl öljyä
  • 2 munaa
  • 1 ½ dl maitoa
  • ripaus suolaa, pippuria tai paprikajauhetta pinnalle yrttisilppua

1. Riko munien rakenne kulhossa, lisää maito ja mausteet. 2. Kaada öljytilkka kattilan tai paistinpannun pohjalle. 3. Hyydytä hiljalleen sekoittaen tasaiseksi ryynimäiseksi kokkeliksi. 4. Ripottele pinnalle yrttisilppua. 5. Tarjoa paahtoleivällä tai savukalan kera.

Pohdittavaksi

Mistä tiedät, että kanamunat ovat tuoreita?