Taso: A

Mansikkavaahto

Mansikkavaahto

Mansikkavaahto on herkullinen jälkiruoka tai välipala, joka syntyy parhaiten monitoimikoneessa, mutta valmistuu myös sauvasekoittimella. Tässä tehtävässä harjoittelet näiden koneiden käyttöä sekä kananmunan keltuaisen ja valkuaisen erottamista.

Tee näin

Mansikkavaahto (2:lle)

  • noin 150 g pakastemansikoita
  • 1 kananmunan valkuainen
  • 2–3 rkl sokeria
  1. Anna mansikoiden sulaa pehmeiksi, mutta ei kokonaan.
  2. Nosta kananmunan erottaja lasin päälle. Riko muna varovasti kopauttamalla lasin reunaan ja laita erottajaan. Keltuainen jää keskelle, ja valkuainen valuu lasiin. Keltuaisen voit pakastaa pienessä rasiassa ja käyttää myöhemmin esimerkiksi pullan voiteluun. Jos et omista erottajaa, voit harjoitella taitoa siirtämällä keltuaista hitaasti kuorenpuolikkaasta toiseen. Valkuainen valuu samalla alla olevaan astiaan.
  3. Kaada kohmeiset mansikat sekoituskannuun, lisää sokeri ja soseuta mansikat hienoksi sauvasekoittimella. Lisää joukkoon valkuainen ja nostele sauvasekoitinta ylös alas, kunnes mansikoista ja valkuaisista on muodostunut kuohkeaa vaahtoa. Jos käytät monitoimikonetta, kaada jäiset mansikat ja sokeri koneen kulhoon ja anna koneen käydä täysillä. Lisää valkuainen koneen käydessä ja anna sekoittua, kunnes seos on kuohkeaa ja vaaleaa. Ole varovainen monitoimikoneen terän kanssa, se on hyvin terävä!
  4. Jaa vaahto kahteen jälkiruokakulhoon ja herkuttele.

Pohdittavaksi

Marjat ovat herkullinen jälkiruoka. Keksi ja piirrä, millaisen jälkiruoan tekisit mustikoista tai vadelmista.