4. Kokkaus ja leivonta
Taso: A

Viilentävä jääbooli

Viilentävä jääbooli

Booli valmistetaan sekoittamalla keskenään erilaisia mehuja, kivennäisvettä tai limsaa, jääpaloja, marjoja, hedelmä- tai kasvispaloja. Booli tarjotaan usein suuresta kulhosta tai lasimaljasta. Tässä tehtävässä valmistetaan viilentävää jääboolia. Ohje on 4 hengelle.

Tee näin

  • 2 dl omenamehua
  • 2 dl ananasmehua
  • ½ l sitruunasoodaa, spriteä tai kivennäisvettä
  • 1 appelsiini
  • 1/3 kurkkua
  1. Kaada mehut jääpalalokerikkoon tai -pussiin ja anna jäätyä pakastimessa muutaman tunnin ajan. Jos siihen ei ole mahdollisuutta, käytä vesijääkuutioita ja lisää mehut booliin sellaisenaan. Mehujääpalat ovat mukavia, koska ne eivät laimenna boolia ja ne ovat värillisinä myös hauskemman näköisiä.
  2. Pese appelsiini ja kuivaa se. Leikkaa hedelmästä perunankuorimaveitsellä ohuita, noin 1 cm leveitä kuorikiemuroita. Aloita leikkaaminen hedelmän yläosasta.
  3. Leikkaa kurkusta viipaleita.
  4. Purista appelsiinista mehu ja kaada se kulhoon.
  5. Nosta jääpalat, appelsiininkuorikiemurat ja kurkkuviipaleet kulhoon. Kaada päälle puoli litraa valitsemaasi juomaa.

Pohdittavaksi

Erilaiset juomat maistuvat eri vuodenaikoina. Millaisia juomia tarjoaisit pulkkamäessä pullan kera, tervetuliaismaljana vappujuhlissa ja uinti- tai pyöräilyretkellä?