3. Eläimet
Taso: B

Koiran sukupuu

Koiran sukupuu

Sukupuu on sukuselvitys koiran tai ihmisen sukulaisista. On mielenkiintoista tietää koiran isä ja äiti sekä isovanhemmat. Jos sinulla ei ole omaa koiraa, voit tehdä tutkimuksen jonkun tuttavasi koirasta. Voit myös tehdä mielikuvitussukupuun, keksimällä koiran suvussa olevat emät ja isät.

Koiralla on rekisteröintitodistus, jos koira on rekisteröity Suomen Kennelliitossa. Oletko koskaan tutkiskellut, keitä ovat koirasi esi-isät? Tehtävässä opit tutkimaan koiran rekisteröintitodistusta tekemällä oman koirasi sukupuun. Koirasi kasvattajalta saat varmasti lisätietoa koirasi sukulaisista.

 

Tee näin

  1. Aloita etsimällä tietoa koirasi tai ohjaajan koiran rekisteröintitodistuksesta. Kirjoita muistiin: virallinen nimi, sukupuoli, rotu ja väri, syntymäaika, kasvattaja, isä ja emä, isän isä ja isän emä sekä emän isä ja emän emä.
  2. Piirrä erilliselle paperille sukupuu ja väritä se.
  3. Leikkaa erillisiä paperilappuja ja kirjaa erillisille lapuille koirasi, sen isän ja emän, isän isän ja isän emän sekä emän isän ja emän emän nimet. Liimaa ne sukupuuhun niin että koirasi on puun rungossa ja sen isä ja emä tulee koirasi alapuolelle juuriin. Ja niin edelleen. Oksiin tulee koirasi pennut ja niiden pennut.
  4. Jos tiedät koirasi sisarukset, voit kirjata ne molemmin puolin koiraasi.
  5. Voit myös piirtää tai liimata kuvan kaikkien koirien nimien viereen.

Pohdittavaksi

Mikä tutkimasi koiran kennelnimi on? Kuinka koiralle valittiin kutsumanimi?