3. Eläimet
Taso: B

Lelukoirien Match-show

Lelukoirien Match-show

Tässä tehtävässä järjestetään kerhon lelukoira Match-show, jossa kaikki palkitaan. Tuomarina voi toimia ohjaaja tai kerholainen. Palkintoina voi toimia itse tehdyt ruusukkeet tai pienet herkut.

Kutsukaa mukaan vanhemmat ja sisarukset. Match-show tarkoittaa leikkimielistä koiranäyttelyä. Koirat jaetaan kilpailuluokkiin koiran iän, koon ja näyttelykokemuksen mukaan. Useimmiten kilpailusta löytyvät luokat isoille koirille, pienille koirille, isoille pennuille ja pienille pennuille sekä veteraani, junior handler ja lelukoiraluokka. Tuomari arvostelee yleensä koirat käyttäytymisen, kunnon ja esittämisen perusteella. Virallisia arvostelusääntöjä Match show´ssa ei ole.

 

Tee näin

  1. Osallistujille jaetaan numerot.
  2. Osallistujat tulevat pareittain lelukoiriensa kanssa kehään. Tuomari kysyy koirien nimet ja pyytää koirakkoa liikkumaan kehän ympäri.
  3. Tuomari jakaa koirat punaisiin ja sinisiin, antamalla omistajalle värillisen nauhan.
  4. Tuomari pyytää kaikki punaiset paikalle. Tuomari pyytää kiertämään kehää tai juoksemaan tuomarista pois päin ja takaisin koiran kanssa. Tuomari arvostelee koirat sanallisesti. Tuomari valitsee voittajan ja toiseksi ja kolmanneksi parhaat koirakot molemmista väreistä.
  5. Tuomari toimii samoin sinisten kanssa.
  6. Lopuksi tuomari valitsee Best in show´n eli näyttelyn voittajan punaisen ja sinisen voittajista.
  7. Lopuksi kaikki saavat palkinnon.

Pohdittavaksi

Missä ja milloin järjestitte match-shown? Mitä rotuja oli mukana näyttelyssä?