4. Kokkaus ja leivonta
Taso: B
Toscakuorrutus valmistetaan perinteisesti mantelista, mutta huokeamman, mukavan rapean vaihtoehdon loihdit käyttäen kuorrutukseen huokeampia kaurahiutaleita. Reseptissä voi käyttää piimän tilalla jogurttien loppuja. Hedelmäpaloiksi sopivat hieman nahistuneetkin hedelmät. Kokeile esimerkiksi omenia, päärynöitä, persikoita tai mangoa. Piirakkaa kannattaa valmistaa kerralla koko pellillinen. Piimä- tai jogurttipohjainen piirakka on huokea ja mehevä. Hedelmä-kauratoscapalat sopivat myös manteli- ja pähkinäallergisille.
1 iso uunipellillinen, n. 30 palaa
Taikina:
Hedelmätäyte:
Kauratoscakuorrutus:
Tee näin:
Vinkki: Jos kaikkea ei syödä heti, pakasta osa. Sulata palat mikrossa ja anna lämmetä, tarjoa jäätelön kanssa.
Miten muuten voit hyödyntää tähdehedelmiä? Keksi kolme ideaa hedelmähävikin torjuntaan.
Suomen 4H-liitto
Karjalankatu 2A 00520
Helsinki