4. Kokkaus ja leivonta
Taso: B

MANSIKKA-PUOLUKKAPAISTOS

MANSIKKA-PUOLUKKAPAISTOS

Mansikka ja puolukka muodostavat mukavan makuparin paistoksessa, jonka voi valmistaa tuoreista tai pakastetuista marjoista. Tarjoa lämpimän paistoksen lisäkkeenä jätskiä tai vaniljakastiketta. Niistä puolukan kipakka maku tykkää.

Tee näin

Mansikka-puolukkapaistos (6-8 annosta)

  • 3 dl mansikoita
  • 2 dl puolukoita
  • 2 tl perunajauhoja
  • 2 rkl ruokosokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Muruseos:

  • 100 g voita tai margariinia
  • 1 dl ruishiutaleita
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • ½ dl ruokosokeria
  • 1 tl kanelia
  • ½ tl kardemummaa
  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Sekoita marjat, perunajauho, ruokosokeri ja vaniljasokeri keskenään. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. (25x15cm)
  3. Valmista muruseos. Sulata rasva kattilassa.
  4. Sekoita joukkoon hiutaleet, ruokosokeri ja mausteet. Levitä seos tasaisesti marjojen pinnalle.
  5. Laita paistos uunin ja kypsennä noin 20 minuuttia.
  6. Tarjoa lämpimänä vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

 

Pohdittavaksi

Oletko maistanut ahomansikkaa?