4. Kokkaus ja leivonta
Taso: B

MUSTIKKA-KARDEMUMMAHILLO

MUSTIKKA-KARDEMUMMAHILLO

Mustikka kasvaa yleisenä koko Suomessa ja on tyypillinen havumetsien kasvi. Mustikan paras poiminta-aika on heinäkuun loppupuolelta syyskuun alkuun. Mustikka sopii raaka-aineeksi esimerkiksi marjakeittoihin, leivonnaisiin, pirtelöihin, puuroihin ja mehuihin. Mustikkaa säilötään pakastamalla, kuivaamalla, survomalla sekä keittämällä mehuksi ja hilloksi.

Tee näin

Mustikka-kardemummahillo

  • 500 g (8 dl) mustikoita
  • 250 g (3 dl) hillosokeria
  • ½ dl vettä
  • 1 tl jauhettua kardemummaa
  1. Mittaa aineet kattilaan.
  2. Kuumenna kiehuvaksi välillä sekoittaen ja keitä hiljaa poreillen 10 minuuttia.
  3. Purkita hillo kuumana puhtaisiin lasipurkkeihin. Säilytä viileässä, pimeässä ja kuivassa paikassa.

Pohdittavaksi

Puhtaus on onnistuneen säilönnän tärkeimpiä asioita. Tutki, miten voit varmistaa hillon säilyvyyden ja hilloastioiden puhtauden.