4. Kokkaus ja leivonta
Taso: B

MUSTIKKAPANNARI

MUSTIKKAPANNARI

Pannari on helppo herkku, jota on kätevä valmistaa isommallekin porukalle. Etukäteen valmistettuna se sopii evääksi metsä- tai marjanpoimintaretkelle.

Tee näin

Mustikkapannari 6-8 annosta

Taikina:

  • 6 dl maitoa
  • 2½ dl vehnäjauhoja
  • 3 kpl kananmunaa
  • ½ tl suolaa

Pinnalle:

  • 200 g (3dl) mustikoita
  • 2 rkl sokeria

(rasvaa uunivuoan voiteluun)

Vinkki! Voit maustaa taikinaa raastetulla sitruunan kuorella, vaniljalla, kanelilla tai kardemummalla

  1. Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen.
  2. Sekoita maito ja vehnäjauho keskenään isossa kulhossa. Lisää kananmunat ja suola. Sekoita taikina tasaiseksi ja anna sen turvota puoli tuntia viileässä.
  3. Kaada taikina voideltuun uunivuokaan tai uunipellille leivinpaperin päälle. Levitä mustikat ja sokeri pinnalle.
  4. Laita vuoka uuniin ja laske lämpötila 225 asteeseen. Paista keskitasolla noin 30-40 minuuttia.
  5. Lämmin pannari maistuu sellaisenaan, kylmän maidon tai kermavaahdon kera.

 

Pohdittavaksi

Kuinka monta eri luonnonmarjaa tunnistat? Kasvaako Suomen luonnossa myrkyllisiä kasveja tai marjoja?