4. Kokkaus ja leivonta
Taso: B
Puolukka kasvaa koko Suomessa ja tuottaa luonnonmarjoista suurimman sadon. Sen paras satokausi ajoittuu elokuun lopulta lokakuun alkuun. Puolukkaa käytetään raaka-aineena marjakeittoihin, puuroihin, uuniruokiin, leivonnaisiin, mehuihin ja erilaisten liharuokien lisäkkeenä. Marjaa säilötään pakastamalla, survomalla tai hyytelöksi tai hilloksi keittämällä. Marjat sisältävät luontaisesti säilyvyyttä edistävää bentsoehappoa, joten marjat säilyvät hyvin viileässä raakasurvoksena.
Puolukkasmoothie (3 annosta)
Vinkki! Smoothien valmistaminen onnistuu myös sauvasekoittimella.
Suomessa metsämarjojen vapaa poimiminen perustuu jokamiehen oikeuksiin. Keskustelkaa yhdessä ja ottakaa selvää, mitä jokamiehen oikeudet ovat ja miten ne vaikuttavat luonnossa liikkumiseen.
Suomen 4H-liitto
Karjalankatu 2A 00520
Helsinki