4. Kokkaus ja leivonta
Taso: B

PUOLUKKASMOOTHIE

PUOLUKKASMOOTHIE

Puolukka kasvaa koko Suomessa ja tuottaa luonnonmarjoista suurimman sadon. Sen paras satokausi ajoittuu elokuun lopulta lokakuun alkuun. Puolukkaa käytetään raaka-aineena marjakeittoihin, puuroihin, uuniruokiin, leivonnaisiin, mehuihin ja erilaisten liharuokien lisäkkeenä. Marjaa säilötään pakastamalla, survomalla tai hyytelöksi tai hilloksi keittämällä. Marjat sisältävät luontaisesti säilyvyyttä edistävää bentsoehappoa, joten marjat säilyvät hyvin viileässä raakasurvoksena.

Tee näin

Puolukkasmoothie (3 annosta)

  • 3 dl rasvatonta jogurttia
  • 2 dl (100 g) puolukoita
  • 2 rkl kauralese
  • 1 kpl banaani
  • 2 rkl juoksevaa hunajaa
  1. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimen kannuun.
  2. Soseuta tasaiseksi ja kaada laseihin.
  3. Voit halutessasi koristella annokset kaurahiutaleilla ja puolukoilla.

Vinkki! Smoothien valmistaminen onnistuu myös sauvasekoittimella.

Pohdittavaksi

Suomessa metsämarjojen vapaa poimiminen perustuu jokamiehen oikeuksiin. Keskustelkaa yhdessä ja ottakaa selvää, mitä jokamiehen oikeudet ovat ja miten ne vaikuttavat luonnossa liikkumiseen.