4. Kokkaus ja leivonta
Taso: B

TUOREMARJAPIIRAKKA

TUOREMARJAPIIRAKKA

Tämä piiras on kesän kaunotar, jonka voit valmistaa juuri sillä hetkellä sesongissa olevista marjoista.

Tee näin

Tuoremarjapiirakka (8-10 annosta, iso pyöreä piirakkavuoka)

Pohja:

  • 150 g voita
  • ¾ dl tomusokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl kylmää vettä
  • kuivia herneitä painoksi pohjan paistamiseen

Täyte:

  • 2 dl vispikermaa
  • 200 g vaniljatuorejuustoa
  • 1 rkl sokeria

Koristeluun:

  • 500 g tuoreita marjoja (mansikkaa, vadelmaa ja mustikkaa)
  • tuoretta minttua
  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Nypi kylmä kuutioitu voi, tomusokeri sekä vehnäjauhot keskenään. Lisää joukkoon kylmä vesi ja jatka käsin vaivaamista, kunnes taikinasta muodostuu kiinteä pallo.
  3. Painele taikina noin 30 cm piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Käytä tarvittaessa apuna pientä määrää vehnäjauhoja. Nosta piirakkavuoka jääkaappiin puoleksi tunniksi.
  4. Laita piirakkapohjan päälle leivinpaperi ja leivinpaperin päälle kuivia herneitä. Nämä pitävät piirakkapohjan reunat ylhäällä paistamisen aikana.
  5. Paista pohjaa uunin alatasolla 15 minuuttia. Poista herneet ja jatka paistamista vielä 10 minuuttia 150 asteessa, jotta pohja kypsyy.
  6. Anna pohjan jäähtyä ennen täyttämistä.
  7. Mittaa täytteen aineet kulhoon ja vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi.
  8. Levitä täyte piirakkapohjan päälle. Koristele piiras tuoreilla marjoilla ja mintun lehdillä.

Pohdittavaksi

Oletko huomannut, miten puutarhamansikan lajike vaikuttaa sen makuun?